صفحه مقاله

شناسایی ۲۳ کانون شیوع بیماری آنگارا در گله‌های طیور اردبیل

به گزارش روابط عمومی دیزباد به نقل از خبرگزاری تسنیم  ، بهلول تکلوی مدیرکل دامپزشکی اردبیل اظهار داشت: «آنگارا» نوعی بیماری ویروسی است که دارای 12 سروتیپ است که سروتیپ چهار آن بسیار خطرناک بوده و از سال 99 از مرزهای شرقی کشور وارد ایران شده است.

وی تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود در 2 سال آینده با توجه به احتمال شیوع و شرایط انتقال بیماری، طغیان این ویروس خطرناک را شاهد باشیم که قطعاً عامل انتقال بیماری به صورت عمودی و از طریق روش مدفوعی است.

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل کنترل مراکز تولید مرغ مادر و مجموعه‌های جوجه‌کشی را در کاهش تلفات این بیماری یادآور شد و گفت: 30 درصد تلفات در گله‌ها بر اثر شیوع این بیماری رخ می‌دهد که بیماری فوق‌العاده خطرناکی است و دامپزشکی کلیه مراکز تولیدی را ملزم به واکسیناسیون کرده تا امکان بروز و شیوع بیماری را از بین ببریم.

تکلوی افزود: اولین کانون این بیماری در شهرستان اردبیل مرداد سال گذشته مشاهده شد و آخرین کانون نیز شهریور امسال شناسایی شده و در مجموع 23 کانون بیماری «آنگارا» در استان اردبیل به ویژه در گله‌های مرغ مادر شناسایی و کنترل آنها در حال انجام است.

تکلوی در مورد بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان به ویژه انتقال این ویروس از طریق پرندگان مهاجر و وحشی به پرندگان اهلی یادآور شد و خاطرنشان کرد: با توجه به تغییرات ژنتیکی که در ساختار این ویروس به وجود آمده، قابلیت انتقال آن از انسان به حیوان و از انسان به انسان وجود دارد که گاه سبب تلفات زیاد می‌شود.


وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: بررسی‌های زیادی روی ساختار این بیماری انجام شده و امیدواریم با مراقبت‌هایی که انجام می‌شود، کمترین تلفات را در شیوع این بیماری شاهد باشیم.

تکلوی به واکسیناسیون فصلی علیه بیماری آنفولانزا اشاره کرد و ادامه داد: ویروس آنفولانزا در گله‌های طیور و سایر ماکیان طبیعی است و ما در 47 مجتمع تولید مرغ مادر به شکل صنعتی و مرغ تخم‌گذار واکسیناسیون را با پروتکل‌های مورد نظر انجام دادیم.

وی گفت: عمده نگرانی ما در مراکز فروش زنده طیور و ماکیان است که متأسفانه با یک فرهنگ غلط بازار فروش زنده طیور در استان همچنان پررونق است که باید جلوی آن گرفته شود.

تکلوی به ظرفیت استان در تولید جوجه یک‌روزه اشاره کرد و گفت: 47 فارم مرغ مادر با ظرفیت 2 میلیون و 70 هزار قطعه در استان فعالیت می‌کند که 11 درصد کل جوجه یک‌روزه کشور در این استان تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل افزود: با توجه به کیفیت بالای تولید جوجه یک‌روزه در این استان، امیدواریم تولیدکنندگان نسبت به تهیه جوجه یک‌روزه از این استان اقدام کرده و از واردات آن همراه با انتقال گونه‌های مختلف بیماری جلوگیری کنند.